Leven in Harmonie met de Natuur
Ben je geïnteresseerd in zelfvoorzienend leven en heb je een tuin of stukje grond waar je meer mee wilt doen? Volg dan de 2-daagse workshop Natural Farming op zaterdag 26 en zondag 27 april bij Nije Leije!
Praktische informatie
De workshop dagen duren van 09:00 - 17:00
Er wordt een lunch verzorgd door Nije Leije (deels uit eigen tuin)
Taal: begrijpelijk Engels
€140,- Dit dekt de organisatiekosten, de materialen en reiskosten. Kuthluhan stelt zijn tijd gratis ter beschikking. (als je moeite hebt om het bedrag op te brengen, mail ons om gezamenlijk tot een passende oplossing te komen).
Reviews
Van Jet: ”Ik ben zo onder de indruk van het principe van natural farming en de workshop op de Nije Leije. Op verschillende niveau's was ik geraakt, zowel het spirituele als het hele praktische niveau. Awakening the soil/soul. Een weekend vol wijsheid, mooie mensen, een zeer inspirerende plek. Het was een eer om er bij te mogen zijn. En wij gaan aan de slag met de 1ha grond die wij mogen bewonen en waarvan ik tot het weekend niet wist wat wij ermee aan moesten.”
Van Ron: "Twee dagen lang alleen maar aha- momenten meegemaakt. Natuurlijk boeren is zo logisch, dat je je elke keer weer afvraagt waarom dit nu nog onderwezen moet worden. Het is namelijk zo vanzelfsprekend. Fijn om samen met veel enthousiaste mensen de basis van de natuur uitgelegd te krijgen. De rust van Kuthluhan maakt dat alle informatie over Natural Farming helder wordt overgebracht. Het grote afleren is begonnen!"
Je leert hoe je jouw grond optimaal kunt gebruiken volgens de principes van Natural Farming, een filosofie die is ontwikkeld door de Japanse pionier Masanobu Fukuoka, bekend van "One Straw Revolution". Deze methode draait om samenwerken met de natuur in plaats van deze te controleren: zonder ploegen, wieden, compost of snoeiwerk... Hoe dat precies werkt? Dat ontdek je tijdens deze inspirerende dagen!
Naast theorie over Natural Farming en bodemgezondheid, ga je ook praktisch aan de slag.
Wat ga je leren:
Principes van natuurlijke landbouw,
Bodemgezondheid,
Hoe zet je een natuurlijke moestuin op (theorie en praktijk),
Zaadballen maken (theorie en praktijk).
Kutluhan Ozdemir deelt zijn kennis over voedsel telen geïnspireerd door het werk van de Japanse boer Masanobu Fukuoka. Kutluhan Ozdemir van Natural Farm Shizen (Italië) leidt de workshop. Hij brengt zijn jarenlange internationale ervaring mee. Op zijn boerderij in de Italiaanse regio Le Marche heeft hij geleerd om met respect voor de natuur voedsel te verbouwen.
Nog meer reviews
Van Anja:”Het was inderdaad een super interessant weekend en heb een hoop geleerd en super goed georganiseerd. Dank!”
Van Renske: “Heb erg genoten van de cursus, veel nieuwe inzichten, en ook veel bevestigd gekregen. Het suddert allemaal nog lekker na, en ik heb de eerste zaadballen al in de tuin gegooid. Ik ben benieuwd wat er op gaat komen…“
Van Else: “Ik heb een superleuk en leerzaam weekend gehad en merk dat het nog aardig na gonst. Mijn handen jeuken om aan de slag te gaan.”